Subsidie Kompas­plein Wildlands


23 juni 2021

Voorzitter,

Het gebruik van wilde dieren voor economisch gewin zoals in het statenstuk staat, stuit de Partij voor de Dieren natuurlijk tegen de borst. Het argument van educatie en instandhouding van soorten is allang achterhaald. En daar zijn wij kritisch op want wat is het belang voor de dieren?

Wij zijn voor opvang van wilde dieren die door allerlei redenen niet terug in hun natuurlijke habitat gebracht kunnen worden. Het welzijn van het dier moet daarbij voorop staan en het dier moet zijn natuurlijke gedrag zoveel mogelijk kunnen vertonen. Dit laatste is in een dierentuin in de huidige opzet niet mogelijk waardoor het argument van educatie dan ook niet houdbaar is.

De gedeputeerde vermeld in het statenstuk dat de subsidie verleend kan worden op grond van artikel 53, ‘Steun voor cultuur en instandhouding van erfgoed’. Kan de gedeputeerde uitleggen waarom Wildlands cultuur is of waarom het instandhouding van het erfgoed is?


Bovendien zien we dat Wildlands eigenlijk niet echt rendabel te krijgen is en dat er steeds weer veel geld bij moet. Ook staat er dat de investering geen uitstel duldt, dat is nogal dringend gesteld want het is in onze ogen discutabel of de investering per se nu moet en zijn geld wel waard is, zeker niet voor de dieren die als entertainment dienen.

De Partij voor de Dieren vindt toekennen van een subsidie voor Wildlands alleen verdedigbaar als het park een nieuwe functie krijgt in de vorm van opvang en stopt met het fokken van dieren.

Aangezien dat niet aan de orde is, zullen wij niet voor stemmen.

Tot zover.

Interessant voor jou

Veiligheid buschauffeurs Qbuzz lijnen 72 en 72 Emmen - Ter Apel

Lees verder

Bouwstenen Deltaplan van het Noorden

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer