Partij voor de Dieren: "subsi­die­voor­waarden CuRe Tech­nology BV"


Indiendatum: 23 feb. 2024


"In september 2023 hebben de Provinciale Staten besloten om aan CuRe Technology BV een subsidie te verlenen van 941.500 euro. Morssinkhof Group is een van de eigenaren van CuRe Technology BV. Volgens een artikel in het FD van 4 januari 2024 krijgen twee van de drie Morssinkhof-broers een boete van 1,1 miljoen euro voor belastingfraude, een taakstraf, en moeten een nog onbekend bedrag betalen aan belastingachterstand. Op de website van Quote valt te lezen:´Twee van de drie Quote 500-gebroeders Morssinkhof hebben belasting ontdoken door hun plasticrecyclingsbedrijf Morssinkhof – Rymoplast te laten betalen voor privéverbouwingen´ Het bedrijf boekte in 2021 nettowinst van 19,5 miljoen euro bij een omzet van 353 miljoen. Familie Morssinkhof staat al jarenlang in Quote-500 . Hun gezamenlijke vermogen op 175 miljoen euro. Ikea is gedupeerd door boete.

De Partij voor de Dieren heeft naar aanleiding hiervan de volgende vragen:

  • Heeft de belastingfraude via Morssinkhof-Rymoplast consequenties voor de subsidie aan CuRe Technology BV?
  • Wat is de precieze relatie tussen CuRe Technology BV en Morssinkhof Group, Morssinkhof-Rymoplast en Morssinkhof Plastics Emmen BV?
  • Zijn er voorwaarden gesteld om subsidiebedrag te kunnen terugvorderen in gevallen een (moeder)bedrijf de boel (pet)flest?
  • Gezien het enorme vermogen van een van de eigenaren van CuRe Technology BV én deze fraudezaak, vindt het college het dan nog steeds gerechtvaardigd dat de Drentse samenleving geld geeft aan een dergelijk bedrijf?

Namens de fractie van Partij voor de Dieren,

Renate Zuiker

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Partij voor de Dieren: "Wasberen"

Lees verder

Schriftelijke vragen over afbouw derogatie

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer