Staten­fractie op de bres voor bijen, biodi­ver­siteit, plant­aardig eten


en LHBTIQ+ rechten in Drenthe

13 juli 2024

De afgelopen weken heeft de Statenfractie lange dagen gemaakt bij de provincie om te proberen Drenthe gezonder, veiliger en beter voor de dieren en natuur te houden. Ze hebben diverse moties ingediend ook samen met andere partijen. Bijvoorbeeld om onderzoek te laten doen naar de oorzaak van de hoge bijensterfte of om te weten hoe de biodiversiteit er voor staat in Drenthe. Of om te zorgen dat bewoners van instellingen ook plantaardig kunnen eten. Daarnaast hebben ze samen met andere partijen moties en amendementen ingediend om de kunst en cultuur die we nog hebben in ieder geval te behouden, om schoolmaaltijden te behouden enzovoort.

Ook heeft de Statenfractie een motie van afkeuring tegen het college van Gedeputeerde Staten ingediend vanwege de ontbrekende financiƫle dekking van de plannen in het coalitieakkoord.

De fractie is nu met reces maar dat betekent niet dat ze op hun lauweren gaan rusten. Ze gaan rustig door en komen dan in september weer goed voorbereid terug!

Lees hier de bijdrages: Bijdrages

Lees hier de moties: Moties

Gerelateerd nieuws

Bedankt voor jullie stemmen voor het Europese parlement!

Dankzij jullie kunnen we door in Europa! We haalden 4,5% en dat is meer dan 5 jaar geleden. We zijn blij dat Anja Hazekamp ha...

Lees verder

Werkbezoek aan de natuur

De fractie is op werkbezoek in de natuur. Tijdens de rondleiding door het natuurgebied was duidelijk dat elk jaargetijde in d...

Lees verder