Partij voor de Dieren zeer verbaasd over hambur­ger­actie op basis­school in Assen


30 september 2019

In het kader van De Week van het Nederlandse Voedsel en de Duurzaamheidsdag worden er op donderdag 10 oktober op een basisschool in Assen rundvleeshamburgers voor de lunch geserveerd. De Partij voor de Dieren Drenthe is hierover zeer verbaasd en heeft vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Drenthe.

In de week van 5 tot en met 16 oktober 2019 is het Dutch Food Week. De provincie Drenthe doet hier ook aan mee. Een van de onderdelen van de Dutch Food Week is het Drentse initiatief ´De week van het Nederlandse voedsel´. Dit onderdeel wordt maandag 7 oktober geopend door gedeputeerde Henk Jumelet.

De Partij voor de Dieren wijst er op dat het algemeen bekend is dat het eten van bewerkt rood vlees geen duurzame en gezonde keuze is. Het promoten van dit voedingsmiddel aan kinderen zou daarom als niet gewenst moeten worden gezien.

Een veel logischer alternatief zou het serveren van hamburgers op basis van peulvruchten zijn, maar zelfs dan is het de vraag of kinderen überhaupt gebruikt moeten worden voor de promotie voedingsproducten.

De Partij voor de Dieren Drenthe wil hierover op korte termijn de mening van de Gedeputeerde Staten horen.



Gerelateerd nieuws

Ode aan 100 jaar vrouwenkiesrecht

De Partij voor de Dieren vraagt op zaterdag 28 september aandacht voor emancipatie, met een quiz in het centrum van Assen va...

Lees verder

Motie van treurnis voor gedeputeerden Jumelet en Kuipers

Thea Potharst heeft tijdens de PS vergadering op 6 november 2019 een motie van treurnis ingediend jegens de gedeputeerde Jume...

Lees verder