Ode aan 100 jaar vrou­wen­kies­recht


Doe onze 'eman­ci­pa­tiequiz' op 28 september in Assen

22 september 2019

De Partij voor de Dieren vraagt op zaterdag 28 september aandacht voor emancipatie, met een quiz in het centrum van Assen vanaf 14.00 uur.

Op 28 september 2019 is het 100 jaar geleden dat vrouwen actief kiesrecht kregen. Na een lange strijd voor gelijkheid, mochten ook zij stemmen bij verkiezingen. Dit betekent helaas niet dat vrouwen of andere bevolkingsgroepen ook evenredig vertegenwoordigd zijn in de politiek. In het Drentse college van gedeputeerde staten zit geen enkele vrouw, met uitzondering van de commissaris van de koning.

De Partij voor de Dieren heeft een krachtig standpunt omtrent emancipatie. Zij pleit voor een wettelijk verplichte gelijke beloning voor mannen en vrouwen. Ook vindt de partij dat er met kracht opgetreden moet worden tegen alle uitingsvormen van discriminatie en dat de overheid ernaar moet streven het ambtenarenapparaat een evenwichtige afspiegeling te laten zijn van de samenstelling van de bevolking.

Aanwezig zullen zijn: Partij voor de Dieren Statenlid Thea Potharst, statenfractieleden en diverse actieve leden. Zij zullen ook in gesprek gaan met belangstellenden.


Gerelateerd nieuws

Ledenactiviteit: Rondleiding Dwingelderveld =vol

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. De afgelopen jaren is de ...

Lees verder

Partij voor de Dieren zeer verbaasd over hamburgeractie op basisschool in Assen

In het kader van De Week van het Nederlandse Voedsel en de Duurzaamheidsdag worden er op donderdag 10 oktober op een basissch...

Lees verder