Verstrekken lening aan Enexis


ten behoeve van de uitbreiding van het ener­gie­netwerk

1 juli 2020

De Partij voor de Dieren vindt de aanpak tegen klimaatverandering heel belangrijk. Het record van 38 graden Celsius in Siberiƫ van vorige week is weer een nieuw dieptepunt in de klimaatcrisis. We hebben geen tijd te verliezen en we moeten duurzaam opgewekte energie bevorderen!

We kunnen instemmen met deze lening omdat dit de capaciteit van het energienetwerk vergroot. En dat is nodig is om de klimaatverandering tegen te gaan, duurzaam opgewekte energie zoals zonne- energie op daken kan daardoor de huizen en bedrijven bereiken. We willen wel aandringen dat de uitbreiding van het net vooral gebruikt wordt voor particulieren en kleinschalige coƶperaties. Daarmee kan de betrokkenheid van burgers bij de energietransitie worden vergroot.

Verder stemmen we met deze lening in omdat we voorzien dat de behoefte aan elektriciteit eerder zal toenemen dan afnemen. Mede door het almaar toenemende internet gebruik waar dan weer grotere datacenters voor nodig zijn die energie slurpen. Door de vergroting van de capaciteit in Drenthe kan er voldoende capaciteit gewaarborgd worden voor consumenten en kleinschalige gebruikers. Naast het blijvend inzetten op energiebesparing lijkt ons het verstrekken van deze lening dan ook een goede keuze.

Interessant voor jou

De Drentse voorjaarsnota

Lees verder

Steun Sociale Agenda

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer