Subsidie voor Shell in het kader van Elek­tri­ci­teitsnet en waterstof


inves­te­rings­agenda 2020-2023

21 april 2021

De partij voor de Dieren is in principe vóór waterstofprojecten en ook vóór ondersteuning slimme energiesystemen, maar wij zijn tegen de 1,6 miljoen subsidie voor Shell.

Aangezien dit allemaal in 1 voorstel staat, zullen we tegen dit voorstel moeten stemmen.

In december heeft de Partij voor de Dieren al duidelijk gemaakt dat we grote moeite hebben met de maatschappelijk onverantwoorde keuzes van Shell. 95% van de investeringen van Shell gaan nog altijd naar de productie van fossiele brandstoffen. Sterker nog: tot 2030 wil Shell de productie van olie en gas met 35% opschroeven! En dat terwijl we eigenlijk in 2030 al klimaatneutraal moeten zijn.

Voorzitter, Het belang van Shell is om nog zoveel mogelijk geld te verdienen aan fossiele energie.

Als wij dat onverantwoordelijke gedrag vandaag negeren en Shell gewoon een subsidie geven, keuren wij de laakbare opstelling van Shell indirect goed.

Wij zeggen dan tegen Shell: ga zo door, schroef die fossiele productie maar op, als je maar, symbolisch in verhouding, iets doet met duurzame energie.

Het is tijd om een bedrijf als Shell juist nu onder druk te zetten, in plaats van subsidie te geven. want door nu geld te geven voor de Electrolyser helpen we mee met de greenwashing van Shell en kunnen ze ongestoord doorgaan met het klimaat om zeep te helpen.

Wij denken dat het op wereldschaal veel meer CO2 gaat schelen als politici en bestuurders duidelijk maken aan de fossiele industrie dat het consequenties heeft als ze weigeren het fossiele stuk van het bedrijf af te bouwen.

Interessant voor jou

Investeringsagenda sportvoorzieningen

Lees verder

Vaststelling Koersdocument stikstof

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer