Bijdrage Drentse Europa Agenda 29 september


29 september 2021

In de Drentse Europa Agenda staan goede ideeën, bijvoorbeeld over het circulair maken van grondstoffen, de energietransitie, en duurzame mobiliteit.

Maar voor Landbouw en Natuur geeft Europa nog steeds enorm veel subsidie aan de intensieve veehouderij.

We hoeven niet meer te vertellen welk effect dit heeft op de biodiversiteit, waterverbruik, klimaat, gezondheid en dierenwelzijn.

Het industrieel houden van dieren en daar een soort Europees basisinkomen voor uitkeren, is voor ons, anno 2021, onuitlegbaar.

Op deze manier zijn we onszelf aan het tegenwerken op het gebied van biodiversiteit, de klimaatverandering en ook onze gezondheid (denk bijvoorbeeld aan zoönosen).

Het Drentse beleid in ´Van boer - naar bord -naar bloemenvaas´ en de ´Agenda Boer, burger en biodiversiteit´ staan nog mijlenver af van wat de Partij voor de Dieren toekomstgerichte landbouw noemt. Het beleid in Drenthe bevordert namelijk nog altijd de overproductie en overconsumptie van vlees en zuivel.

In de EU worden er elk jaar 7 miljard dieren gehouden en geslacht. Zolang er geen concrete plannen zijn om dat drastisch te verminderen en de landbouwsubsidies een belangrijk onderdeel vormen van het Europese beleid kunnen wij niet instemmen met deze Agenda.

Interessant voor jou

Stemverklaring Aanpassingen Norgervaart

Lees verder

De Groene Economische Agenda

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer