Jaar­lijkse boswan­deling met boswachter goed bezocht!


13 oktober 2024

Een groep van onze Drentse leden was gisteren onder deskundige leiding van de boswachter in het Hart van Drenthe te vinden. Zij lieten zich informeren over de actuele stand van de natuur in Drenthe. Ze kregen uitleg over de dieren die er leven en de planten die er te vinden zijn.

Op het verzamelpunt werden onze leden gastvrij ontvangen met koffie, thee en vegan arretjes cake.

Het recept van deze cake:

Arretjescake met munt

Dit gebak wordt van oudsher een arretjescake genoemd, maar je kunt het ook zien als een cake op basis van producten uit de provisiekast. Je kunt er allerlei soorten chocolade met verschillende smaken, biscuits, noten, gedroogde vruchten of alcohol in verwerken in plaats van wat hier is aangegeven, afhankelijk van wat je in huis hebt en lekker vindt. De cake is in een goed gesloten doos maximaal een week houdbaar in de koelkast.

Voor 24 repen:

* 100 g pure chocolade met pepermuntsmaak (in blokjes van grofweg 3 cm gehakt) * 200 g pure chocolade (70% cacao, in blokjes van 3 cm gehakt) * 120 g plantaardige boter (in blokjes van 2 cm) * 100 g golden syrup * 1/8 tl zout * 170 g volkorenbiscuits (in stukjes van 2 cm) * 100 g gehakte pistachenoten.

1. Bekleed een bakplaat van 18 x 28 cm of een glazen vorm met bakpapier of vet in met plantaardige boter en zet het opzij.

2. Doe beide soorten chocolade, de plantaardige boter, golden syrup en zout in een grote, hittebestendige kom die je op een pan met een laagje zachtjes kokend water zet (zorg ervoor dat het water de bodem van de kom niet raakt). Verwarm de chocolade 2-3 minuten en roer regelmatig tot het volledig gesmolten en goed gemengd is.

3. Voeg de biscuits en driekwart van de pistachenoten aan de chocolade toe (gebruik nu de grotere stukjes en bewaar de poederachtige noten om het af te maken). Meng alles met een spatel tot de stukjes biscuit en de noten volledig met chocolade zijn bedekt. Schep het mengsel in de voorbereide vorm, strijk de bovenkant glad en strooi de overgebleven pistachenoten eroverheen. Laat de chocolade een minuut of tien afkoelen en verpak de vorm dan goed in folie. Zet hem 2-3 uur in de koelkast, tot de cake volledig is opgestijfd.

4. Snijd de cake in repen. Het moeten er 24 worden, bewaar ze in een goed gesloten doos in de koelkast en serveer ze koud.

Simpel lekker

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Provincie weigert om dassen een veilige oversteek te bieden.

Op dit moment wordt aan de N386 tussen Donderen en Vries groot onderhoud uitgevoerd in opdracht van de provincie Drenthe. De...

Lees verder