Ex-legkipjes krijgt Onder­scheiding van Mededogen!


24 augustus 2021

Statenlid Renate Zuiker van de Partij voor de Dieren Drenthe reikte maandag 23 augustus aan Liane en Willem van ´Ex-legkipjes´ in Wezeperbrug een Onderscheiding van Mededogen uit voor de liefdevolle opvang van afgeschreven legkippen.

De meeste legkippen worden geslacht als ze ongeveer anderhalf jaar oud zijn, maar bij Ex-legkipjes krijgen kippen juist een fijne oude dag.

Renate Zuiker: ¨Liane en Willem verdienen een onderscheiding. Ze laten ons zien wat een leuke en intelligente dieren kippen zijn, die het waard zijn om fijn te leven en oud te worden zonder dat ze productief moeten zijn voor de mens. Daarnaast draagt hun werk bij aan de bewustwording over wat ons systeem van uitbuiting met de dieren doet.”

De kippen die bij Ex-legkipjes worden opgevangen, zijn er vaak in het begin niet best aan toe. Omdat legkippen doorgefokt zijn om onnatuurlijk veel eieren te leggen, hebben veel dieren al jong allerlei gezondheidsproblemen. Bij Ex-legkipjes krijgen deze kippen een hormoonimplantaat om de eiproductie te remmen. En dat werkt: sommige kippen bij Ex-legkipjes zijn al 10 jaar oud!

Via Instagram, Twitter en Facebook kunnen mensen het wel en wee van de opgevangen kippen volgen.

Zie ook: exlegkipjes.nl