Bijzonder drieluik


de wolf en de wesp

4 maart 2021

De afdelingen Friesland, Drenthe en Groningen van de Partij voor de Dieren nodigen je hierbij van harte uit voor een bijzonder drieluik! Waar wil je meer over weten? De wesp of de wolf?

De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen verloopt deze keer nogal anders. Normaal gesproken gaan we tijdens verkiezingstijd de straat op. We flyeren en we voeren actie om in contact te komen met (potentiële) kiezers om de speerpunten uit ons verkiezingsprogramma uiteen te zetten. Helaas is dit nu niet mogelijk. Om het contact toch mogelijk te maken organiseren we drie bijzondere lezingen via Zoom. De eerste over de Donut-economie was afgelopen zondag al.

Alle online bijeenkomsten hebben dezelfde opzet:

• Een inleiding door een noordelijk kandidaat-Kamerlid of gemeenteraadslid;

• De lezing van een deskundige;

• De link naar ons verkiezingsprogramma;

• Mogelijkheid tot het stellen van vragen.

We zijn nu toe aan de 2e online bijeenkomst:

De wolf - donderdag 4 maart 20:00 - 21:30 uur

Glenn Lelieveld (Wolvenexpert en de coördinator van Wolvenmeldpunt Zoogdiervereniging) gaat ons alles vertellen over de wolf. De wolf heeft zich in Nederland weer gevestigd en wordt met regelmaat gesignaleerd in de noordelijke provincies. Wat betekent dat voor ons? Hoe groot is de kans dat wij oog in oog komen te staan met de wolf? Wat betekent de komst van dit roofdier voor de andere dieren in de natuur? Glenn zal worden ingeleid door Caroline de Groot (raadslid in Leeuwarden en nr. 29 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen).

Na de wolvenlezing zijn Glenn en Caroline beschikbaar voor vragen.

Zoomlink: https://zoom.us/s/99442407688

De wesp - zondag 14 maart 13:00 - 14:30 uur

Sjoert Fleurke (De Wespenvriend) zal ons meenemen in de wereld van de wesp. Hij zal vertellen over het ecologische belang en de fascinerende levenswijze van wespen. Sjoert zal worden ingeleid door Siska Peeks (onder meer commissielid in de Staten van Drenthe en nr. 31 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen) en samen zullen zij na de lezing van Sjoert vragen beantwoorden.

Zoomlink: https://zoom.us/s/97746045583

De wolf of de wesp, wat kies jij? Mooier nog; je kunt ze alle twee kiezen!

Deze lezingenreeks is niet alleen voor leden, stuur deze mail dus vooral door naar vrienden, kennissen en familie om hen te wijzen op dit bijzondere drieluik.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren vraagt een volledig jachtverbod vanwege extreem weer

De Partij voor de Dieren Drenthe heeft het college van Gedeputeerde Staten gevraagd vanwege het strenge winterweer een volled...

Lees verder

Thea Potharst neemt afscheid van de Staten

Na 2 jaar Statenlid te zijn geweest in de de Provinciale Staten heeft Thea Potharst vandaag afscheid genomen en is Renate Zui...

Lees verder