Uitreiking oorkonde van mededogen aan ‘Meten=Weten’ door Partij voor de Dieren kandidaat 2e kamerlid Ines Kostić en afdeling Drenthe


10 november 2023

Op vrijdag 10 november 2023 heeft Ines Kostić (tweede op de landelijke lijst van de Partij voor de Dieren) op de mooie locatie ‘Dwingelderheem’ aan de vereniging ‘Meten=Weten’ de oorkonde van mededogen van de Partij voor de Dieren uitgereikt. Onder de aanwezigen waren ook leden van ‘Bollenboos’ en van bewonersgroepen.

Meten=Weten komt op voor het recht van mensen, dieren en natuur op een gezonde leefomgeving zonder pesticiden. Meten=Weten is vijf jaar geleden ontstaan uit een burgerinitiatief dat onderzoek doet en laat doen naar de verspreiding van pesticiden bij de teelt van bollen en lelies.

Een quote uit de toespraak van Ines Kostić:

"Het is onacceptabel dat de overheid de gezondheid van burgers weigert te beschermen, maar vervuilers en gifproducenten vertroetelt. Het zijn de gewone burgers en uiteindelijk ook de boeren die de prijs betalen voor de grootschalige giftige sierteelt. Baby's hebben gif in hun luiers. De zorg wordt verder belast op kosten van belastingbetaler. Dit kan niet meer. Na decennia doorschuiven en geitenpaadjes zoeken, is het nu tijd voor politieke lef om keuzes te maken. De gezondheid van mens en dier moet boven commerciële belangen staan. We moeten helder kiezen om boeren te helpen af te stappen van giftige sierteelt. Biologisch wordt de norm, en dat levert ook de belastingbetaler uiteindelijk meer op. Met de Partij voor de Dieren weten mensen zeker dat we daarvoor gaan vechten in de Tweede Kamer, samen met dappere burgers zoals die van Meten=Weten. We zullen er alles aan doen om in een coalitie-akkoord na de verkiezingen op te nemen dat de gezondheid van mensen en dieren altijd op de eerste plaats moeten staan. Vervuilers moeten gaan betalen in plaats van bepalen, en de overheid moet eindelijk de toekomst van onze kinderen beschermen."

Na de speech van Ines Kostić waren er diverse interessante bijdragen van onder meer Rob Chrispijn, voorzitter van Meten=Weten.

Fractievoorzitter Renate Zuiker van Partij voor de Dieren Drenthe en Statenlid en TK-kandidaat Siska Peeks waren ook aanwezig bij de bijeenkomst evenals de voorzitter van de afdeling Drenthe Remke Niemeijer en andere teamleden van Partij voor de Dieren Drenthe.


Gerelateerd nieuws

Geslaagde filmavond in Assen

Wat een mooie filmavond in Assen! Leden en niet leden van de Partij voor de Dieren Drenthe waren bijeen gekomen, om de film...

Lees verder

Drents Jongerendebat

Op vrijdag 17 november waren we bij het Jongerendebat voor de Tweede kamerverkiezingen. Dit debat werd georganiseerd door de ...

Lees verder