Geslaagde actie bij de lucht­haven Eelde


Nood­landing voor het klimaat!

19 februari 2023

Partij voor de Dieren Drenthe voert actie voor krimp van de luchtvaart bij Groningen Airport Eelde.

Op zaterdag 18 februari 2023 hielden de afdeling Drenthe en afdeling Groningen van de Partij voor de Dieren een actie om aandacht te vragen voor krimp van de luchtvaart. Voor de landingsbaan van GAE werd een spandoek van 30 meter uitgerold met de tekst: Noodlanding voor het klimaat.

Na de coronajaren, waarbij het erop leek dat de luchtvaart niet meer op het oude niveau zou terugkomen, ziet de Partij voor de Dieren dat de noodzakelijke krimp van de luchtvaart genegeerd wordt door bijna alle partijen in Drenthe. De klimaatverandering is bijna niet meer te stoppen als we niks doen. En de luchtfietserij van Groningen Airport Eelde moet een halt toe geroepen worden willen we het tij nog keren.

Statenlid Zuiker: “Het vliegen boven de kwetsbare natuur van Drenthe moet stoppen en daarnaast moet de uitstoot en de overlast van het vliegverkeer aan banden gelegd worden, daarom staan we hier om op te roepen dat de luchtvaart moet krimpen.”

Petitie

De petitie van “Krimp de Luchtvaart” is inmiddels al door meer dan 1,5 miljoen mensen ondertekend dus het sluiten van de luchthaven voor commercieel verkeer heeft veel draagvlak onder de bevolking. Ook cijfers over commerciële vluchten vanaf Eelde laten al jaren zien dat dit niet echt van de grond komt. Daarom zeggen de Partij voor de Dieren Drenthe en Groningen: “Sluit de bodemloze put die Groningen Airport Eelde is en gebruik het gemeenschapsgeld om de inwoners van Drenthe en Groningen echt te helpen!”

Gerelateerd nieuws

Je kunt nu nog kiezen

Ons land worstelt met een stikstofcrisis, een biodiversiteitscrisis, een klimaatcrisis, een wooncrisis, een watercrisis en ee...

Lees verder

Onze flyer met speerpunten is ook in het Drents te lezen!

Wist jij dat je onze belangrijkste punten ook in het Drents kunt lezen? De Partij voor de Dieren is een inclusieve partij dus...

Lees verder