Actie: Geen Bollen maar Broden!


23 mei 2022

Broodnodige actie op biodiversiteitsdag

Op 22 mei is het internationale dag van de Biodiversiteit en de Partij voor de Dieren voert actie voor teelt van plantaardig voedsel in Drenthe. De Partij voor de Dieren roept op tot geen bollen maar broden!


Het verbouwen van bloembollen neemt hand over hand toe in Drenthe. Dit leidt tot gebruik van steeds grotere hoeveelheden gif, kunstmest en grondwater. Hierdoor wordt de biodiversiteit aangetast en dat vindt de Partij voor de Dieren een heilloze weg. In plaats daarvan zou Drenthe zich moeten richten op het verbouwen van bij Drenten passende gewassen zoals granen en bonen. Deze moeten op biologische wijze geteeld worden en daarmee bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit en dus aan meer variatie van planten en dieren in de natuur.

Parkinson

Het gebruik van gif is gevaarlijk voor mens en dier. Via de landbouw komt gif uit bestrijdingsmiddelen in onze voedselketen. De ziekte van Parkinson wordt volgens Professor Bas Bloem mede veroorzaakt door pesticiden die ons lichaam binnenkomen via de darmen[1]. In Frankrijk is Parkinson een erkende beroepsziekte bij wijnboeren vanwege de gebruikte pesticiden. Er is een manier om ziektes te voorkomen, door te beginnen met een schone wereld en afscheid te nemen van alle giftige bestrijdingsmiddelen.

Daarom de oproep van de Partij voor Dieren Drenthe: Geen bollen maar broden!



[1] https://www.youtube.com/watch?v=3JKECIJDFXU

Gerelateerd nieuws

Manifestatie Krimp de Luchtvaart op Airport Eelde

Krimp de Luchtvaart! Bij de manifestatie op 14 mei waar we samen met de Partij voor de Dieren Groningen aanwezig waren, heef...

Lees verder

Wat doet onze Statenfractie?

Onze Statenfractie onder leiding van Statenlid Renate Zuiker werkt hard om aandacht te krijgen voor dieren in het wild, de st...

Lees verder