Bijeen­komst toekom­stige Slaver­nij­museum


7 juli 2023

Afgelopen woensdag 5 juli 2023 was een deel van de fractie in het Drents Museum te Assen. Voor de bijeenkomst van het Nationaal Slavernijmuseum. Over een paar jaar moet het museum zijn gerealiseerd. Het trans-Atlantische slavernijverleden is het uitgangspunt voor het museum, maar ook het Indisch-Oceanische slavernij.

Het doel van deze samenkomst was om onder leiding van de kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt meningen en ideeën uit te wisselen. Zoals wat voor verhalen moet het museum vertellen? Hoe moet het museum eruit zien? Waar moet het museum aandenken? Op deze vragen en nog genoeg andere werd er samen met de aanwezigen antwoord gegeven.

Tijdens de dialoogsessies deelde iedereen waardevolle persoonlijke verhalen. Ook fijn dat een ieder streeft naar samen informeren, helen en ontwikkelen.

Naar elkaar luisteren blijft belangrijk, dat werd woensdagavond opnieuw duidelijk. Laten wij telkens proberen om naar elkaars verhaal te luisteren. Wij kunnen misschien het misschien niet altijd begrijpen, maar er wel open voor staan.

Gerelateerd nieuws

Bezoek aan voedselbos

Op zaterdag 17 juni 2023 waren wij te gast bij voedselbos 'De Hommelgaard'. Het was een inspirerende middag. Remi van Beekum ...

Lees verder

Reactie coalitieakkoord

Voorzitter, Dit college is realistisch naar eigen zeggen, maar dan verwachten we wel een realistische aanpak van de probleme...

Lees verder